Nu är det dags!!

Så igår var jag äntligen på Viktväktarna för att väga mig och än en gång försöka bli smal!!
Måste säga att jag redan känner mig smalare. Det stora testet kommer i natt då jag ska jobba och då inte får sitta och småäta!!
Så idag ska jag då mäta alla kroppsdelar, typ så att man sen kan se hur måånga centimeter man gått ner! Mycket spännande! Självklart kommer jag att redovisa resultaten här på bloggen!!

Nu ska jag nog äta lite frukt!

Bulimi minus kräk...

Som jag tidigare skrivit om här i bloggen så skulle jag behöva loosa några kilon och har då bestämt mig för att någon dag ta mig till Viktväktarna, troligtvis nästa vecka.
Troligtvis skulle jag behöva mer än Viktväktarna för att bli av med min extra vikt... Antagligen krävs Kognitiv Beteende Terapi (KBT) då jag kommit på att jag nog lider av Bulimi minus kräkningarna.

Det är nämligen så att de dygn jag jobbar på ambulansen jobbar jag med en annan tjej och vi lyckas verkligen hetsa varann till att äta enorma mängder mat!

När vi jobbar tillsammans börjar det redan vid 9 tiden på morgonen med att vi börjar diskutera dagens lunch, sist blev det Thai-buffé. Självklart var vi mätta innan vi avslutat det förta lasset mat men eftersom det var så gott så var vi tvungna att ta lite till. Sen var jag så mätt så jag höll på att smälla av och fick lov att knäppa upp knappen i byxorna. På eftermiddagen tog vi det lite lugnt för vad annat kan man göra när man är i "palt koma"?? Sen skulle vi ut och åka och då blev det varsin dricka och en glass i glasskiosken eftersom vi ansåg oss vara sugna på nåt att äta.
Strax efter det var det då dags att börja fundera på middagen. Eftersom vi egentligen var mätta båda två efter lunchbuffén så hade vi tänkte oss något lätt men efter mycket om och men så blev det tillslut en Avokadosallad. Men det låter ju nyttigt tänker ni... Men så fel det är!! I en avokadosallad är det nämligen: en halv avokado, riven ost, skinka, räkor, ägg och sallad, tomat och gurka samt dressing till och ett "pizza bröd"!! Inte direkt viktväktar mässigt!
Sen blev det också lite nötter som snacks till kvällen förståss....

Så under det här passet komm jag på att jag med största sannorlikhet lider av Bulimi minus kräk... Jag undrar om det är en erkänd diagnos? På tisdag är det i allafall dags... då är det invägning hos viktväktarna som gäller, sen får  vi se om det behövs kompletteras med lite KBT. Undrar om man kan hitta en bra psykolog på Hitta.se??

Coola vitvaror!

Ni som läst min blogg tidigare vet jag inte är någon virtuos när det gäller hushållsgöromål men idag såg jag en annons om skulle kunna ändra på det!!

Logixx 8, Bosch nya tvättmaskin och torktumlare för flexibla livsvanor! Jag har flexibla livsvanor - jag BEHÖVER de här maskinerna!

Alltså det här är maskinerna som har allt!!

Båda två klarar 8 kg tvätt!! Det vill säga i princip hela tvättkorgen!!
Tvättmaskinen har fläckborttagningssystem för 14 olika fläckar (ingen aning om hur det funkar), mäter mängden tvätt och rekommenderar tvättmedelsmängden, justerbar ljudsignal, specialprogram, självrengörande tvättmedelsfack och 3D-aqua spar system!!! Vem behöver inte det??

Torktumlaren har extra stor rostfri trumma med valkar i soft-design, specialkorg för ylletorkning, belysning i trumman och specialprogram!!

En tuff display och coola touchknappar har de också!
Dessutom finns de i svart!!!

Alltså tänk vad mycket jag skulle kunna få tvättat med de här underbara maskinerna.
Det enda som egentligen saknas är nätverksuttag så att man kan surfa in och kolla hur det går för maskinerna alternativt uppgradera med de senaste specialfunktionerna från Bosch hemsida.

Nu är planen i stort hur jag ska kunna motivera min man att köpa ny Tvättmaskin och Torktumlare för det formidabla priset 17.585:-, hmmmm... undrar om man kan muta honom med sex?

image9image10

Vi Föräldrar!

Satt och läste tidningen Vi Föräldrar idag. Finns mycket roligt att läsa i den tidningen, speciellt om man är förälder.
I detta nummer fastnade jag på kontaktannons sidan. Ja, det finns en sån även i Vi Föräldrar, fast det är ganska harmlösa annonser om folk som söker nya kompisar. Min blick föll på en annons med överskriften "Mamma med 9 barn söker kompisar".

Varför vill man föda barn 9 gånger????

I annonsen står också att familjen har 5 hästar, 3 hundar, katter och kaniner (i plural)!!!

Dessutom är en till bebis på väg....

Alltså 9 barn i åldrarna 1 till 14 år och en drös djur, jag undrar åter VARFÖR??

Missförstå mig inte nu, jag vill verkligen ha fler barn. Eller ett till i allafall.
Men sammanlagt 10 barn, alltså jag skulle aldrig för mitt liv kunna ens tänka tanken!

Men det som mest slog mig var att hur hinner man göra flera barn?
Jag och min man har en dotter och min mans son bor hos oss varannan vecka och det är knappt så vi orkar/hinner få till det i sovrummet! Om man nu har så många barn måste man ju ha nåt knep för att få tid för varann.
Dessutom borde det ju rimligtvis vara så att den ena förälderna är hemma med alla dessa barn och djur vilket borde innebära att den andra föräldern få jobba för att försörja hela familjen. Hur orkar man då få till det och göra fler barn?
Jag menar med bara 2 barn och en hund och några katter  händer det ju då och då att nån vaknar eller kräks eller att man helt enkelt blir störd mitt i den så sällsynta kärleksakten så all heder till er som lyckas med 9 barn och ett hyde djur.....

Jag måste nog svar på annonsen bara för att få svar på mina frågor.....

Nya utsikter...

Idag har jag varit och hämtat mina snordyra nya glasögon!!

När jag var hos optikern förra veckan och provade bågar var jag aningen stressad eftersom jag hade med mig min 2 årig dotter som tyckte att det var jätteroligt att trasha affären och också ville prova bågar.
Jag var dock inte riktigt lika imponerad och lyckade tillslut muta ungen med lite banan i vagnen. Medan jag då står och väljer mellan 2 bågar som jag fastnat för klär då ungen dessutom av sig, något hon börjat med på sista tiden, (vet dock inte vem hon fått det ifrån) i den överfulla optiker affären. Jag tar ett snabbt beslut för en båge och klär sedan på ungen och avlägsnar mig snabbt.

Så idag var det då dags att hämta ut den färdiga produkten. Självklart kom jag inte ihåg exakt hur bågen såg ut eller märket på den, så när optikern tar fram min lilla påse med ett glasögonfodral från TIGER blir jag lite orolig.... Inte var det väl ett så fashionabelt märke på min båge? Optikern plockar varsamt upp ett par ursnygga glasögon. Wow, tänkte jag, har jag valt dom??  De var till och med snygga på!!
Så nu ser jag världen helt med nya ögon, bokstavligt, inte visste jag att man kunde se så här klart!!  

(Bild kommer senare :))

Dålig mamma...

Idag är jag en dålig mamma!

Jag har varit och lämnat barnen på dagis fast jag är ledig och bara är hemma och tar det lugnt...
Så nu sitter jag här och har dåligt samvete för att jag inte har barnen hemma när jag är ledig! 

Egentligen borde det inte vara så. Jag borde verkligen njuta av att ha dagen för mig själv, ta ett fotbad, läsa en bok, klippa tånaglarna och lägga ansiktsmask. Men vad gör jag? Jo diskar, städar och tvättar! Egentligen borde alla föräldrar ha en egen dag för sig själva att bara vara och ladda batterierna.

Borde inte det göra att man blir en BÄTTRE förälder?

Innerst inne tror jag det men ändå är jag här hemma och har dåligt samvete för att barnen är på dagis och leker och har det jättebra!

Är inte det bra konstigt?

Dagens outfit...

Jag satt här i min ensamhet och försökte få lite blogg inspiration och hittade snabbt ett tema: Dagens outfit!! En massa tjejer (till 100% faktiskt) lägger ut en bild på sig själva eller bilder på de kläder de har på sig för dagen!?!?!

Jag måste naturligtvis ställa mig den stora frågan : VARFÖR???

Är folk verkligen intresserade av vad någon annan har på sig och var de kläderna blivit inköpta och till vilket pris?

Jag fattar i allafall inte riktigt vitsen med det hela... Nu kanske många (eller alla ni 10 som läser den här bloggen) tror att jag inte tycker om att shoppa kläder, ack så fel!! Jag ÄLSKAR att shoppa!! Jag skulle kunna göra av med hur mycket pengar som helst på en shoppingrunda men jag förstår inte riktigt vitsen med att lägga upp alla inköp och vilka kläder jag har på mig här på bloggen!!

Vem är intresserad av att se en lite små-tjock småbarnsmamma klämma sig i ett par något tajta jeans och en topp? Inte många kan jag lova.....
Å ahdra sidan är det kanske så att man bör vara lite modemedveten för att det ska bli intressant och då kanske inte t-shirt topparna från Lindex är det som är mest inne just nu!

Men för er som iallafall är intresserade så kommer här blider på min outfit för idag (och nästan alla andra dagar, fast inte exakt samma kläder men lika):

image7
image8

P.S Vill du ha en bild med mig i kläderna så fär du lämna en kommentar ;)


Dålig förlorare!

De senaste veckorna har den stora begivenheten på lördagkvällar i etern varit Körslaget i TV4. Till och med min annars så TV-serie ointresserade man har suttit bänkad frammför TV:n. Konceptet var att ett gäng mer eller mindre kända svenska artister fick i uppdrag att sätta i hop varsin kör, för att varje lördag framföra en låt kören övat på under veckan. Kvaliteten på dessa körer (och körledare) har dock varierat.

Så i går var det då dags för den Stora finalen. De körer som slaget stod mellan var kören från Boden ledd av Brolle Jr. och kören från Mora ledd av Hammerfall sångaren Joacim Cans.
Efter veckor av högklassiga uppträdanden tog så Mora-gänget välförtjänt hem segern!

I dag kan man läsa på Aftonbladets hemsida att det är synd om Brolle, igen! Detta eftersom Joacim Cans "uppträtt" med låten "Living on a Prayer"!! Var ju själv tvungen att kolla in klippet på Youtube och Cans sjunger låten tillsammans med friidrottaren Robert Kronberg på Finnkamps-festen!!! Inte direkt ett "professionellt" uppträdande utan mer ett party uppträdande av en grymt bra party låt! På grund av detta tycker då endel att Team Cans haft fördel i tävlingen, så även Brolle!

Nu undrar jag om det inte var så att det var körerna och deras utveckling som var själva tävlingskonceptet?

I mina ögon har Joacim Cans och Lotta Engberg varit de körledare som valt låtar där kören kommit till sin rätt. De har genom alla program valt låtar och gjort KÖRVERSIONER av dessa. Flera av de andra körerna har många gånger låtit som doa-kör bakom en solist. För mig är inte det körsång!

När jag sitter här och läser om hur synd det är om Brolle så tänker jag att han har ju valt Elvis låtar och annan musik ur hans genre till kören. Är inte det då också "fusk"? Nu var det ju i och för sig så att det var körledaren som skulle sjunga "lead vocals" på låten men det Brolle gjorde var att han sjöng och kören doade medan Cans sjöng och kören förstärkte! Klart stor skillnad!! Dessutom måste jag även säga att Brolle under programmets gång varit lite för ego och inte låtit kören ta plats så som Cans gjort.

För mig är det helt givet: den enda värdiga vinnaren i Körslaget var Team Cans!!!

Tillbaka...

Efter 2 dagar i ett mörkt och tyst rum för att försöka bota en obeskrivligt hemsk migrän attack är jag nu idag tillbaka med lite blogg energi...

Läs och enjoy!!


Sexleksaker på recept?

Efter några dagars blogg-torka satt jag här på morgonen och läste Vårdförbundets tidning Vårdfacket, då min blick föll på en liten ruta: "Apoteket ger råd om sexleksaker".

I notisen står att Apoteket kommer att börja med försäljning av sexleksaker i några av sina butiker nu i Maj.
Enligt en kundundersökning gjord av RFSU visat att det är på Apoteket folk helst köper sina sexleksaker. Eva Fernvall som är varumärkeschef på Apoteket säger att "folk tycker att det känns tryggare att köpa sexleksaker på Apoteket efter som de har kunskap om hälsa och kan ge råd om hur man använder hjälpmedlen. Sexhjälpmedel är en del av hälsan."

Självklart belv jag mer nyfiken efter dessa uttalanden och var tvungen att surfa in på Apotekets hemsida och leta mig fram till informationen om sexleksaker.  Här kan man då läsa att det finns ett syfte att avdramatisera användningen av sexleksaker för att hjälpa människor till ett bättre sexliv. Försöket med sexleksaker kommer att ske på större apotek i större städer där det är stor kundgenomströmning så att man kan få känna sig bekväm och anonym. Apoteket använder termen sexhjälpmedel men jag tycker att hjälpmedel är typ en "plocka-upp-saker-från-golvet-tång" som gamla människor har och väljer därför att inte använda det ordet.

Nu tycker jag att det känns som om Apoteket talar lite mot sig själva här.

För det första så ska man kunna får råd om hur leksakerna används.

För det andra så ska man kunna känna känna sig bekväm och anonym.

För att dessa två ska gå att förena undrar jag om man på apoteken kommer att bygga om så att det blir en lite sexleksaksshop i ett hörn med röda sammetsgardiner och skumt ljus där apotekstekniker Gunnel står med sin vita apoteksrock med en dildo i handen och frågar vad det får lov att vara?

För hur anonymt blir det om man har en monter öppet i Apoteket med de olika leksakerna och man måste jaga rätt på nån som jobbar där för att få hjälp.

Sen undrar jag också över vilka råd man kan väntas få av de som jobbar på apoteket? Nu ska man inte döma folk efter hur de ser ut men ingen av medelålderskvinnorna på mitt apotek ser ut att vara några nymfer direkt. Dessutom jobbar min moster på apotek och jag vet inte om jag skulle känna mig "anonym och bekväm" att fråga henne om sexleksaker.

Dessutom kan man ibland se hur jobbigt folk tycker att det är att redan idag handla produkter som har med sex att göra på Apoteket. Häromdan tillexempel när jag var inne för att köpa plåster var det en stackars man som fått i uppdrag att köpa ägglossningstest. Han stod länge vid hyllan innan han tog mod till sig innan han haffade en apoteks-tjej och frågae vilket som var bäst. Stackarn såg ut som att nu vet alla att jag ska ha sex med min fru!
Likadant är det när folk köper kondomer, de bygger ett berg med onödiga förband och avmaskningsmedel för att under lägga kondompaketet så att ingen ska se att de faktiskt har sex.

Jag tror tyvärr att Apotekets satsning kommer att floppa för vem vill gå in där och handla när samma leksak går att köpa på nätet och går att få hemskickat i paket med "diskret avsändare"?

        
image6

Snygga sjuksköterskor - en hygien risk!

image4Sprang på en artikel på Aftonbladets hemsida där hygiensjuksköterskan Lasse Hellström i Blekinge uttalar sig om de nya hygienrutinerna i Blekinge. Enlig denne Hellström kan patienterna bli störda av personal som är allt för sminkade och patienterna behöver kunna fokusera på sitt tillfrisknande.
Dagens Medicin kan man läsa vidare att det inte går att skapa en förtroende ingivande relation mellan vårdgivare och patient em vårdpersonalen har piercing, färgat hår eller konstig klädel. Dessutom menar han att smink kan falla av på ytor som ska vara rena och därmed blir det en hygien risk.

Nu undrar jag: 

Är det här 2000-talet eller är vi på väg tillbaka till den tid då sjuksköterskor var ogifta ungmöer som bodde på sjuksköterskehem?

Som patient måste det väl ändå vara trevligare att se en fräsch sjuksköterska än en blek och glåmig utarbetad människa?

Tyvärr får hygiensjuksköterskan Lasse inte mig att ändra uppfattning om hygiensjuksköterskor i allmänhet. För mig är de nämligen sjuksköterskor som är helt besatta av bakterier och att skapa helt omöjliga rutiner för oss andra inom vården. Jag får panik när de kommer springade med sin UV-lampa för se om vi spritat våra händer ordentligt! Jag har aldrig lyckats bli godkänd under UV-lampan trots att jag tvättat händerna med tvål och skrubbat med rotborste tills det överska skinnlagret nötts bort och sedan hällt på sprit så det osat som en hel spritfabrik om mig....
Jag tror att om hygiensköterskorna fick bestämma skulle vi alla gå omkring i rymddräkter á la Dustin Hoffman i "outbreak" för att inte sprida smitta omkring oss.
image5

 Hmm... Jag undrar vad Lasse Hellström skulle tycka om Karaokeprinsessans outfit på sjukhuset......Viggo Mortensen?

Såg på min vän Treamigos blogg att man kunde göra ansiktsigenkännig och se vilken kändis man är lik...

Självklart var jag tvungen att prova!

Resultatet var lite förvånande då Viggo Mortensen och Miss Ellie i Dallas fanns med....

Nåja här är i allafall resultatet...
Hur dum får man va?

Varje dag översållas vi av nyheter om begångna brott och bedrägerier. Det allra senste bestialiska brotten är naturligtvis mordet på Engla och de stackars inlåsta barnen i Österrike.
I bland känner jag att det blir för mycket tragik och elände.

Så idag när jag skummade igenom nätupplagorna av Aftonbladet och Expressen snubblade jag över två nyheter om två otroligt korkade män.

21-årige Charles Fuller försökte lösa in en av sin svärmors checkar. Misstaget han gjorde var att hans ställde ut den på 360 MILJARDER dollar!!! Anledningen var att han skulle starta ett eget skivbolag. Inte direkt den vassaste kniven i lådan.... När han sen greps bar han dessutom vapen och hade marijuana på sig!! Hur kan man vara så dum??

Den andra Mensa medlemmen som fångade mitt öga var "Gaffatejpsrånaren" Kasey Kazee som nu erkänt sitt brott. Han gjorde sig känd efter att maskerad med gaffatejp försökt att råna en spritbutik. Detta tilltag misslyckades och han greps av butikspersonalen och har sedan mage att NEKA!! Nåja, nu har har i allfall kommit på bättre tankar och har erkänt sitt tilltag.

Så trots allt elende som vi bombarderas med i pressen så finns det någonstans i mörkret några små korkade ljusglimtar som får att för en stund känna oss lite smartare än andra.....

Försovning.....

Jaha, så försov jag mig i morse då! Vaknade 15 min innan bussen gick och då har jag ca 15 min bilväg till bussen!! Ekvationen går inte ihop...

I vanliga fall ser mina mornar ut så att jag kliver upp och gör mig i ordning och tar med mig någon typ av frukost på bussen. Sitter på bussen i dryga timmen med iPod:en på och slöläser en bok eller sover. Avkoppling innan man kommer fram till jobbet, lite egentid helt enkelt.
Så blev det inte i morse....
Jag vaknar av att makens väckarklocka ringer och inser då att jag redan borde sitta i bilen.. Kastar mig ur sängen, vaskar av mig och klär på mig. Rafsar ihop mina saker och kastar mig ut till bilen och börjar köra till jobbet.
Lagom tills dess att jag kommit halvvägs kommer jag på att frukost hade varit bra och får svänga in på en McDonald's drive through och köpa en frulle. Trycker i mig frukosten i bilen till vetenskapsradion i P1 och blir där efter tok-trött!
Väl framme på jobbet kan jag inte sluta gäspa utan går som i ett töcken och gör funktionskontroller på narkosapparater. Helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig i soffan med ett täcke och nån bra film. Men det funkar ju inte.

Så nu sitter jag här och våndas över att jag måste köra bilen hem också, jag som hade tänkt att ta en latte och sitta med iPod:en i öronen och sova så att man är utvilad när man kommer hem till familjen.......

Dessutom är det ju himla märkligt att man blir mer trött när man försovit sig än när man kommer upp i tid. Jag menar; man borde ju ha någon nytta av den extra sovstunden man fick på morgonen innan man stressade iväg till jobbet....... Varför är det så?

RSS 2.0