Förkylt!

Hur mycket snor kan en människa producera egentligen?
För egen del har jag nog gjort av med ungefär 1 liter den sista veckan.

Man kan ju tycka att när man är vuxen så borde man ha fått lite motståndskraft mot förkylningar och att man skulle bli mindre sjuk än barnen.. Men inte då..
3-åringen hostar som en rökande KOL-patient men är lika pigg som vanligt mendan man själv nyser och snyter sig och helst av allt skulle vilja lägga sig att självdö i ett hörn....

Själv tycker jag att det säljs alldeles för klena "over the counter drugs" här i Sverige. Man blir ju inte direkt mindre förkyld av Alvedon.. Nä fram för lite starkare grejer så att man blir frisk lite snabbare.

Nåja det är ju i allafall tur att man inte blir så här rädd när ungarna nyser:

Vackert......

Ja vad säger man.....
Tårfyllt är bara föramnet!
Den lilla tjejen har leukemi och Beyonce sjunger för henne med henne på scen....3 - åring från helvetet!

Min stora dotter som fyllde 3 år i våras har under sina första 3 år varit en underbar, go, klok och mysig tjej. Efter det att hon fyllde 3 började hon sakta att transformeras till det sämre för att nu vid 3½ år ha utvecklats till ett monster från en annan värld.

Från morgon till kväll är det tjafs, gnäll, skrik, bråk och sparkar.
Vad var det som hände? Vem har kidnappat min dotter???

Jag har verkligen försökt att möta hennes frustration med att vara lugn och sansad, tröstat när hon gnällt och varit ledsen men vad har man för det?

Jo man får ta emot hårda ord och ännu mer skrik. så nu har jag helt plötslig förvandlats till mamman från helvetet! Hon som inte har en uns tålamod och som gärna höjer rösten och blir tokförbannad så varenda säkring ryker!

Fram till alldeles nyligen har jag trott att denna trots som dottern utsätter oss för är pga att hon inte längre har vår odelade uppmärksammhet utan måste dela oss med den nytillkommna lillasystern. Så gissa om jag blev glad då jag insåg att en massa andra familjer med 3 -åringar har det precis likadant. Och att det finns flera mammor än jag som lätt tappar tålamodet och inte orkar vara den lugna och pedagogiska föräldern.

Så nu är det bara att vänta och hoppas att underbara dotter snart kommer tillbaka så att jag kan återgå till att vara en lugn och harmonisk mamma. Under tiden är det nog bäst att se till att det alltid finns extra säkringar hemma........

Äntligen höst!

Nu tror ni att jag ramlat och slagit huvudet och blivit knäpp.
Men det är faktiskt så att jag älskar hösten!!!
Sommar i all ära men för en som alltid bränner sig i solen och som hellre sitter i skuggan så är det helt underbart när hösten kommer. Luften blir klarare och när det är sol så kan man faktiskt vara ute utan att avlida av värmeslag, soleksem eller bli sönderbränd.
Bor man dessutom i en sommar/turist stad kan man dessutom börja röra sig på stan igen utan att behöva trängas med folk och man ser helt plötsligt folk man känner!!

Dessutom kan man börja plocka fram stearinljusen och tofflorna och filtarna och krypa upp i soffan med en kopp te eller en chipspåse och kolla in alla serier som börjar igen!!!

Man kan dessutom känna att det blivit höst för nu har Idol-hysterin dragit igång på allvar!

Och jag ÄLSKAR Idol!! Det är nog så att jag egentligen är Sveriges nästa Idol men jag är för lat för att söka...
Det är kanske därför det är så roligt att titta på alla som helt utan hämningar ställer sig framför juryn i tron om att dem verkligen kan sjunga!! Man undrar ju om folk är helt döva?! Hör man inte hur illa det låter själv?

Hittills måste jag säga att avsnitten varit bättre än på många år.. Otroligt mycket mer humor!! Som när Anders Bagge berättar om sitt skägg för Daniella Så skönt klipp!!

Så nu längtar jag bara till på Måndag när nästa avsnitt visas!!

Men höstens stora event är självklart detta:

Så nu är det bara att stoppa fötterna i tofflorna, rycka upp chipspåsen, grabba tag i filten och sjunka ner i soffan och njuta av att hösten ÄNTLIGEN kommit!!

Mammaledig!

Äntligen känns det som om mammaledgheten börjat på riktigt!!! 
3-åringen är på dagis 15 timmar/vecka och maken har börjat jobba och bonussonen är i skolan förståss.
I sommras hade jag utopin att när jag är mammaledig i höst så ska jag göra så mycket saker... Piffa till hemma, arrangera klädkammare och förråd, sälja grejer på Blocket och Tradera... Joråsatte... Här hinns det med mycket...

De stora  barnen ska vara på skola/dagis kl 8 och oftast lämnar min man.
Normala bebisföräldrar vaknar ofta väldigt tidigt eftersom bebisen gör det. Min bebis är morgontrött!
Vi vaknar till vid 5-6 tiden och ammar en stund sen somnar vi om som små grisar. Framåt 9 eller strax efter börjar vi sakteliga vakna ur vår slummer. Om min man då har lämnat barnen så blir det ju väldigt ont om tid.....

Ungefär så här kan en dag se ut:

9.30 - 10.00 frukost
10.00 - 10.30 Gosa med bebis
10.30 - 11.00 Hundpromenad + Amma
11.00 - 12.00 Kolla Facebook och surfa runt lite
12.00 - 12.30 Lunch
12.30 - 12.45 Amma
12.45 - 13.00 Promenad till skolan/dagis

Så har hela dagen gått för på eftermiddagen ska det underhållas stora barn och fixas mellis osv.
Hur hinner alla sk. "Latte-mammor" med att dessutom sitta med väninnorna på café och fika och shoppa? Måste man ställa klockan för att komma upp och vara mammaledig?

Så tänkte jag att "jajjamen, om jag istället lämnar barnen så kommer jag upp i tid och kan göra en massa saker." Så glad ihågen ställer jag min klocka i god tid för att komma upp och fixa frukost i lugn och ro. Men tyvärr finns en finurlig annordning på väckarklockor som heter snooze , vilken används flitigt. Varpå resultatet blir att morgonen blir jättestressig och jag hinner inte själv äta innan barnen ska lämnas så efter lämning och hundprommenad är jag åter igen inne på ovanskående "schema".
Så enligt mina beräkningar måste det vara så mycket bättre att anställa en Au-Pair som tar hand om barnen och tar hand om damsugning och tvätt så att jag kän ägna mig åt viktigare saker....

Till exempel blogga......

RSS 2.0