Gruppboendet!

Igår blev det plötslig invasion i vårt hus! Sonen fyllde 7 år, så helt plötsligt fylldes huset av Farfar med hund, svägerska med 2 åring, sonens mamma och syster, mormor och så vi!!
Vilken apparat det blir när man är så många som ska ha middag och fika.. Jag tror vi diskade 3 diskmaskiner bara i går kväll...
I dag är vi "bara" 4 vuxna, 3 barn, 2 hundar och 3 katter som ska utfodras och tas om hand!

Det kräver verkligen planering....
Bara hur mycket man ska laga är ett projekt.. För att inte tala om all disk, man har just blivit klar med en måltid när det är dags för nästa..
Nu har jag i alla fall en liten stund då jag sitter och bloggar innan det är dags att ta itu med middagsbestyren...

Det jag förundras över är hur man stod ut med varann förr i tiden när hela släkten och familjen bodde tillsammans... Jämt!!
Missförstå mig inte nu, jag tycker verkligen att det är jättetrevligt att ha familjen här men nog är det skönt när man får vara ifred igen..
Jag beundrar familjer som alltid bor i ett litet gruppboende med föräldrar, syskon och svärföräldrar och jag tar tacksamt emot tips för hur man får det att fungera friktionsfritt!

Men nu kallar hushållsbestyren.....

Räddningshelikoptern!

För en tid sedan blev en av sjöräddningens helikoptrar stationerade här i vår stad och i våras sprang vi på en av besättningarna utanför mataffären och de tyckte att vi skulle komma förbi någon dag eftersom vi ibland kan få åka på upprdag tillsammans.
Sagt och gjort så åkte vi dit och presenterade oss och efter lite fika så frågar då min kollega om vi kan få åka med i helikoptern nån gång, varpå vi fick till svar att det inte skulle vara några problem...

Så en förmiddag i slutet av April skulle vi då få åka med. För att även flygturen skulle ge besättningen någon form av övning så skulle vi bli vinschade ur vattnet upp till helikoptern. Så på lite darrande ben knackade vi på dörren till stationen. När dörren öppnas får vi beskedet att de fått ett larm och måste ge sig iväg!!
Så med lite tunga steg vände vi om utan att åkt helikopter.

Så efter lite schema pussel lyckades vi ändå få till en lördag förmiddag i början av juni. Nu skulle det bli flyga av!!
Konstikgt nog var vi inte lika nervösa den här gången.
Först hade vi lite genomgång om säkerheten i helikoptern och vad vi skulle göra vid en eventuell krasch.
Efter det fick vi varsin överlevnadsdräkt och en sele att kränga på oss.
Sen var det dags att flyga!!!
Vi skulle flyga ut i Stockholms sörda skärgård och vinschas ned på en av Sjöräddningens räddningskryssare och sen vinschas tillbaka upp till helikoptern och sen flyga hem igen.

När vi flög iväg var nervositeten som bortblåst och jag bara njöt av flygturen.


Efter ungefär 15 minuter i luften var vi på plats ovanför räddningskryssaren. Först ner på båten var ytbärgaren på helikoptern för att ta emot oss, sen var det kollegans tur och när hon var nere hasade jag mig fram mot dörren, satte mig med benen utanför helikoptern tog ett djupt andetag, gjorde tummen upp till vinschoperatören och for iväg!!


WOW! Vilken känsla! Där hängde jag i en sele ca 12 meter ovanför en båt under en helikopter och båda rörde sig framåt!! Väl nere på båten kändes det som om jag inte gjort något annat än det här i hela mitt liv!
Så medan helikoptern flög en vända för att komma tillbaka och vinscha upp oss njöt vi av båtturen.

Efter uppvinschningen flöv vi lågt över världens vackraste skärgård och när navigatören plötsligt sägeratt vi närmar oss Spillersboda kläcker jag ur mig att "där bor jag!" varpå vi svänger in mot mitt hus och cirklar det ett par varv, tar några foton innan vi återvänder till basen!!

Det var absolut något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv och jag hoppas att vi får åka med någon gång igen!

Bortkopplad....

OJ!!
Nu var det läääännggeeesen jag var här och uppdaterade bloggen....
På något konstigt sätt så har man hur mycket fritid som helst under semestern men man hinner ingenting!
Ändå har vi en hemma semester i år så man kan ju tycka att det borde finnas tid för väsentliga saker som exempelvis bloggen men ändå blir det inga inlägg...
Men nu sitter jag här och knaprar antibiotika eftersom jag till råga på allt gått och blivit sjuk på semestern så då tänkte jag att jag skulle uppdatera min blogg med några inlägg så hoppas att det rorar någon!

SEMESTER!!!

WOHO!!!

ÄNTLIGEN!!

Idag när jag slutade jobbet klockan 15 började min semester!! Hur skönt kan det bli!!
Ingen väckarklocka, inga måsten, ingen tid att passa ingen stress!!
Det ska bli helt underbart!!

YES!!

Igår var det då dags för vägning efter första veckan som viktväktare....
Med bultande hjärta klev jag upp på vågen... -1,4kg!!!
TJOHO!!

Helt plötsligt försvann allt sug efter godis och annat gott!!
Det här fixar jag!!!

Äntligen sommar!! Eller?

Jag gillar sommaren, det är varmt och skönt och man slipper frysa.

Men jag är inte något direkt fan av att ligga i solen och pressa.
Nu kan ju det bero på att jag inte kan sola utan SPF 2000 eftesom jag då blir tok röd och bränd som en liten kokt hummer...

Men annars är det ju skönt att lite ledigare klädsel..
Om det nu inte var så att jag skulle behöva går ner ca 10kg i vikt för att känna mig snygg och då inte gärna visar upp min kropp i sommarklädsel...

Sen är det ju skönt med de varma kvällarna då man kan sitta ute och ta ett glas vin...
Om det nu inte var så att jag svullnar upp till dubbel storlek då jag blir myggbiten....

Sen kan man ju bada i havet också...
Om det nu inte var så att jag inte klarar av att kliva i vattnet om det är under 25 grader.....

Sen är det ju härligt att bo på landet på sommaren, nära naturen och havet....
Om det nu inte var så att alla människor åker till sina sommarstugor och för liv så att man kan tro att man bor mitt i stan i allafall...

Nu låter det som om jag inte allls gillar sommaren, men det gör jag.
Min favoritstund är när jag ska gå till jobbet på morgonen vid 6-tiden. Det är tyst, bara fåglarna kvittrar, luften är lite sval och fräsch, inga mygg och man behöver inte gå i bikini!! Detta är absolut min bästa stund på dagen sommartid, jag tror att jag måste ställa klockan under semestern och gå upp och njuta i 10 minuter och sen gå och lägga mig ingen!!

RSS 2.0