Full? Jag? Nääää...

I mitt jobb möter man ibland människor som har druckit ett och annat och pga alkohol i blodet råkat ut för alla möjliga saker. Det konstiga är att dessa människor har ALDRIG druckit mer än 1 öl!!!

Om jag går ut och partajar och dricker sprit och blir överförfriskad inte säger jag att jag bara druckit 1 öl om nån frågar hur mycket jag druckit?!?! Då svarar jag att jag har druckit för mycket....
Av någon konstig anledning så kan i allfall inte patienter som hamnar på sjukhus erkänna att de druckit.
Självklart har de inte problem med alkohol!! Nej Nej!! Luktar som en hel spritfabrik men alkohol problem? Nej inte då! Ungerfär så här brukar en konversation se ut:

SSK (sjuksköterskan): Vad är det som har hänt?
Pat (patienten slöddrande): Hänt? Inget som har hänt!
SSK: Men du ligger ju på marken...
Pat: På marken? Nää...
SSK: Jo. Har du druckit nåt idag?
Pat: Druckit? Nä... Inte idag!
SSK: (Förstår att det är bästa att byta spår) Har du gjort dig illa?
Pat: Illa? Nä... Jag bara ligger här...
SSK: Jo, jag ser det.. Kan du resa dig upp?
Pat: Nää... Det behövs inte!
SSK: Jo, men du blir kall!

SSK och kollega hjälper pat till båren.

Pat: Åhh.. Schysst...
SSK: Vad var det som hände då?
Pat: Nää... Jag var på väg hem...
SSK: Jaha, var hade du varit då?
Pat: Nää.. Därborta på restaurangen...
SSK: Jaha, vad gjorde du där då?
Pat: Näää... Jag käkade och tog en bira!
SSK: Jaha, så då har du alltså druckit idag?
Pat: Nää.. Bara 1 Öl!!
SSK: Jaha, inte något annat då?
Pat: Näää.. Eller jo 2 öl var det nog.
SSK: OK. Brukar du dricka?
Pat: Nää... Bara nån gång i bland.
SSK: Jaha, när drack du senast innan idag då?
Pat: Nää.. Det var flera veckor sedan, på en fest!
SSK: Jaha ja!

Väl framme på akutmottagningen börjar proceduren om med att mottagande sjuksköterska ställer samma frågor och patienten svara på samma sätt (har bara druckit 2 öl).
Själv börjar jag känna mig lite yr av alkoholångorna som jag suttit och andats in hela vägen till sjukhuset!
Sedan får då patienten blåsa i alkomätare och den visar då 3,78 promille!!! Och patienten är vaken och pratbar!!!!

Själv hade jag och de flesta jag känner varit döda eller legat i respirator med så mycket alkohol i kroppen!!

Då är min fråga: Varför kan man inte bara säga: Jag har druckit i princip halva systembolaget och lite till!!! Det brukar jag göra till frukost!! ???
Vad är faran i det?
Nåja, i morgon är det Valborg och då tänkte jag dricka 2 öl!!

Beach -08!

Jaha, så var det måndag igen....
Det betyder att mitt nya liv börjar idag. Igen!
Nu är det dags att laga god och nyttig mat och börja träna. Igen!
Jag undrar hur många gånger jag bestämt att nu är det dags att gå ner de där extra kilona?!

Viktväktarna är ju ett bra alternativ som jag vet fungerar eftersom jag provat förut. Så jag börjar där, går och väger mig en gång i veckan i ett par månader och går ner en massa kilo och sen tänker jag att det här var ju lätt!! Jag klarar det här själv och dessutom sparar jag ju 100:- i veckan om jag inte väger mig.....
Vad händer då?
Jo, det funkar i en vecka kanske sen skulle vi visst ha främmnde och så blev det några glas vin och lite grillat med massor av min mans äckligt goda aioli. 
Sen blir det måndag och så fanns det ingen matlåda i frysen så det blir till att köpa nån flottig matlåda nånstans på lunchen!!! Sen var det visst nån som fyllde år också på jobbet och då blir det tårta och eftersom jag redan spolierat Viktväktar- dieten hela helgen så spelar väl inte en tårtbit någon roll?! På väg till bussen skiner sen solen så då måste jag nog ha en glass också för det är ju mysig att äta glass i solen........

AAAGGGHHH!! Varför ska det vara så svårt!!!
Varför kan man inte få äta vad man vill och ändå inte se ut som en heffaklump?

Sen har vi ju hela träningsbiten...
Om man går upp klockan 5 på morgnen för att åka till jobbet och kommer hem vid 18-tiden hur ska man då hinna/orka träna??? Jag har ju faktiskt barn som jag skulle vilja se innan de växer upp och flyttar hemmifrån..... När ska man träna då?
Jag hade kort på Nautilus förut och det gymet öppnade klockan 04!!! Hur ofta gick jag dit och tränade innan jobbet??? Inte en endaste gång!! Det blir dessutom väldigt dyrt att ha ett årskort som kostar runt 300:-/månad och som utnyttjas ev 1 gång varannan månad!

Rent ekonomiskt vore det ju bättre att spara gymkortskostnaden och viktväktar avgiften och en gång om året gå till Akademikliniken och för den nätta summan av ca 20.000:- göra en rejäl fettsugning! Det finns ju dessutom möjlighet till finanisering på behandlingar där så för ca 700:-/mån (Viktväktarna+gym) borde man ju kunna få en rejäl operation.
Hmmm.... Undrar om Akademikliniken har personalrabatt och om de i såfall behöver narkossköterskor... Ska genast kolla upp det!!

I väntan på anställning där blir det i allafall Viktväktarna, i morgon.......

Konstigt mode....

Satt och skummade igenom Aftonbladets hemsida när en bild fångade min uppmärksamhet...

image2

STRING JEANS!!

Men hallå! Jeansen är alltså så lågt skurna så det är inbyggda stringtrosor i brallorna!!

Vem köper sånna??


Jag har under dan försökt att föreställa mig alla jag känner i ett par string jeans men har insett att vi är hopplösa fall.

Enligt designern Sandra Tanimura har efterfrågan på riktigt lågt skurna jeans varit svårt att möta eftersom de antingen ramlat av eller man visat hela rumpan. Men med string jeansen är det helt enkelt stringtrosan som håller upp jeansen. Verkar jättebekvämt tycker jag.
Jag bara undrar vilka storlekar dem kommer att säljas i med tanke på att inte en människa med BMI över 12 kommer att kunna använda brallorna!!
Och hur stor efterfrågan kan det då vara? Inte en enda normal kvinna som fött barn kommer ju att kunna använda jeansen. För hur kul är det att se en blek fet valk ovanför jeansen? Och hur många mammor har tid att gå och skaffa brasilliansk vaxning för att kunna sätta på sig ett par jeans?


Än så länge är det bara brasillianska trådsmala flickor som kunnat köpa jeansen, men nu till sommaren kommer alla Brittiska kvinnor att kunna rusa till affärerna och köpa sig ett par!


Jag hoppas för mitt liv att de vaxat bikinilinjen och raggarsträngen innan de sätter på sig brallorna!!! 

Eftersom jag tillhör kategorien kvinnor som fött barn kommer jag att göra mänskligheten en tjänst och inte sätta på mig ett par string jeans!!


Man eller kvinna?

Eftersom jag jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats blir det en del prat om män i fikarummet. För inte så längesedan satt några och diskuterade hur mycket män gör i hushållet gällande städning, tvätt, matlagning och barnpassning.
För egen del deltog jag inte nämnvärt i diskussionen utan lyssnade mest och begrunnade. Efter en stunds lyssnande slog det mig:

HERREGUD JAG MÅSTE VARA MAN!!!


Jag är precis så som tjejerna satt och beskrev sina män. Det kunde lika gärna varit min man som satt och beklagade sig.


Alltså jag HATAR att städa, diska, tvätta, damma, stryka etc!
Så i vårt hem är det är det min man som gör det mesta sånt. Om han inte gjorde det skulle nog jag vara en av de där patetiska människorna som är med i det hemska programmet Rent Hus på TV4.
Marlené och Marie-Louise skulle komma hem till mig och säga "usch" och "fy" och "vad äckligt" och börja städa och ta en massa odlingar på mina lakan och hitta små djur i mina skåp.

Jag uppskattar verkligen att min man gör allt detta men jag är otroligt dålig på att visa det.
Så vi har våra cykler. Han städar och städar och plockar och jag, ja vad gör jag?

Sen får han ett frispel på mig och blir tok-arg och säger åt mig att jag får skärpa mig och städa och så gör jag det i en halv dag, så är allt frid och fröjd en stund och sen är vi tillbaka till frispelet igen.....

Alltså jag gillar när det är rent och snyggt hemma men jag kommer mig bara inte för att ta tag i städningen. Hur gör man?
När jag ska städa så vill jag liksom röja allt på en gång; rensa garderober, slänga papper och rensa hela kontoret, piffa lite, byta gardiner, byta lakan och tvätta täcken.
Detta gör att jag ALDRIG hinner klart!! Jag börjar liksom i fel ände och då tappar jag sugen när jag inte hinner klart och så är huset om möjligt ännu mer stökigt än innan.....

Så snälla HJÄLP!!!

JAG VILL INTE VARA MAN!!!


Sjuksköterska vs. Undersköterska

I dessa strejk - tider ligger det en hel del debatter och inlägg på våra nyhetswebsidor som diskuterar om det är rätt eller inte av oss sjuksköterskor att gå ut i strejk eller inte!

Jag läste idag på Aftonbladet flera inlägg från undersköterskor som skrev att vi sjuksköterskor inte alls är värda en högre lön eftersom vi bara delegerar till undersköterskorna och inte gör något själva. Vi tar inte ansvar och vi är inkompetetna!

Det är så himla tråkigt att man då inte har förstått vad en sjuksköterskas ansvar är!!

På min arbetsplats finns det inte någon rivalitet mellan sjuksköterskor och undersköterskor, vi vet vad som är var och ens ansvar och vi vet att vi inte klarar att jobba om någon av yrkeskategorierna försvann.
Vi sjuksköterskor är en viktig länk i vården, liksom undersköterskor och läkare!
Det är dock otroligt tråkigt att få höra att man är inkompetent när man har en grundutbildning på 120p samt en vidareutbildning på 40p.
Dessutom är det ju så att om man som undersköterska fått en delegering och gör fel (ex. ger fel medicin) är det den sjuksköterska som delegerat uppgiften som kommer att bli anmäld eller få en reprimand eftersom du gör uppgiften på hennes ansvar.

Det är ju tråkigt om man går en utbildning på 3 år och efter det är sämre än om man läst till undersköterska i 1 år!! Om så är fallet har ju Sveriges alla landsting, kommuner och socialstyrelsen gjort bort sig skapligt om det är så att sjuksköterskor inte behövs, tänk vad billigt det skulle bli om man gjorde sig av med alla sjuksköterskor och tog in undersköterskor i stället!!

För mig är det en självklarhet att man jobbar som ett TEAM, allas kompetens är viktig och skall värdesättas.

Till er där ute som tycker att sjuksköterskor inte kan något eller inte gör någonting, ber jag er att titta på vad Socialstyrelsen skriver om sjuksköterskors ansvar.

Om du stödjer oss sjuksköterskor i vår lönekamp tycker jag att du ska göra som TCO's ordförande Sture Nordh och sätta ett plåster på kavajen idag!


Kryssning...

Jaha, så var man alldeles nu hemkommen från 24 timmars kryssning.


Detta är egentligen en märklig företelse. En massa människor tränger ihop sig i små hytter på ett 10 våningars hotellkomplex som sen åker fram och tillbaka mellan Stockholm och Åland. Vem kom egentligen på det?

Tänk hur många människor som varje dag åker till Åland, utan att ens ha varit PÅ Åland!! För hur många kliver av båten på morgonkvisten och tar sig tillbaka innan båten ska gå igen? Jag har då aldrig gjort det...  Dessutom vaknar nog de flesta bakfulla eller i en hytt med en människa de aldrig sett förrut och med en rejäl dos ångest och vill man i det läget ta en tidig morgonprommenad i Mariehamn? Inte farligt!!

Nåja, mina 24 timmar på sjön var i allafall helt underbara!!
Spenderade dygnet tillsammans med min svärmor och svägerska i bara lugn och ro. Åt god mat och drack gott.

Så klockan 22 var det då dags för kryssningens höjdpunkt: KARAOKE!!!
Denna fatastiska aktivitet som jag utan tvekan skulle kunnat ägnat hela kryssningen åt!!

Vad är det då som är så fantastiskt med att ett gäng människor ställer sig på en scen och fullkomligt "dödar" massa bra låtar? Tja för mig handlar det om den stunden av total tillfredsställelse då jag kan sjunga en låt som jag gillar till publikens jubel!! Dessa minuter av uppmärksamhet och uppskattning samtidigt som jag får göra en av de saker jag älskar mest, SJUNGA, ger en närmast euforisk känsla!! Tyvärr gick timmen alldelse för fort och slösades självklart till stor del bort på dyng fulla brölande människor som inte kunde se texten på skärmen pga att de var så packade: Tack ock lov fanns det några höjdpunkter som till exempel Emma i Caracola som sjöng några underbara låtar!!

Efter karaoken var det dags för Disco!! Min svägerska och jag har ju båda döttrar i 2 års åldern så det hör ju inte till vanligheterna att vi är ute och shejar!! Men nej då vi höll igång tills dem stängde stället!! Till höjdpunkterna hörde nog när vi blev raggade på av 2 killar som utgav sig för att vara 26 år men mer såg ut som 18!! I och för sig smickrande då man närmar sig 35 men samtidigt lite surrealistiskt.....

Idag hade vi då bokat in SPA så att vi skulle komma hem fräscha och utvilade... Så efter en dags bubblande, bastande och avslutande kroppspeeling och massage känner jag mig iofs otroligt avslappnad men sååå trött!
måste nog ta semester i morgon för att ta igen mig efter denna underbara resa!!!!


Bussresor....

Jag åker buss till mitt jobb ca 1 timme i varje riktning och under dessa bussresor stöter jag på en del fenomen som jag funderat lite på....

Till exempel:
När man sitter brevid någon på bussen, och denna person sitter innerst, och man har några kilometer kvar till slutstationen så börjar denne person ofta att förbereda sig för avstigning. Boken åker ner i väskan och Mp3 spelaren stängs av. Jackan knäpps och personen börjar skruva nervöst på sig. När det är några hundra meter kvar då reser sig personen brevid upp och ursäktar sig......
Alltså nästa station är slutstation tror han/hon att jag ska sitta kvar i bussen när den vänder eller åker in i bussgaraget? Detta fenomen stöter jag på i princip dagligen och jag kan för mitt liv inte förstå varför!?! Hur många sekunder tjänar man på denna manöver? 20?
Ok, så om jag tjänar 20 sekunder på att göra denna manöver varje gång jag ska av bussen och jag kliver av bussen 2 gånger/dag 5 dagar i veckan. Det skulle betyda att jag "tjänar" 200 sekunder i veckan dvs ca 3min och 20sek. Vad ska jag göra med den tiden? Nej, jag sitter hellre och väntar tills bussen har stannat och kliver av då!!

Sorg.....

Min man och jag sålde vår bil igår....
Min älskade Crysler Voyager med en massa "lull, lull" i. I går kändes det lite som en lättnad att bli av med det bensinslukande monstret, kanske hjälpte pengarna i handen till att det kändes så!?
Men idag när jag gick förbi garaget kändes det bara tomt och konstigt.
Nästan som sorg!
Snyft!
Nu när jag sitter här på jobbet och tänker på att min fina bil körs av någon annan som inte känner den och vet vad den behöver känner jag mig jätte hemsk!! Tänk om den nya familjen inte är snäll mot min bil!! Kanske det inte var en bra idé att sälja i allafall!
Jag måste nog ta med mig maken och köpa en ny bil i morgon som jag kan ge min omsorg och kärlek till !!!


Oskulden!

Jaha så då har man förlorat sin blogg oskuld då....

Inte för att jag vet vad den här bloggen kommer att rendera i att jag skriver om eller om någon kommer att läsa den men, men det visar sig!

Vem är då KaraokePrinsessan?

Kvinna, enligt passet snart 34 år (!!!!) vilket inte kan stämma eftersom jag nyss fyllde 25..
Är gift och har 2 barn samt hela villa, vovve, volvo - konceptet!!
Arbetar som stackars underbetald sjuksköterska.
Är sjukligt beroende av karaoke...

Välkommen och enjoy!

RSS 2.0